A felszámolás menete nem azonos a csődeljárással

Felszámolás menete
Felszámolás menete

Sokszor a csődeljárást és a felszámolást ugyanazon fogalomként emlegetik. Azonban ez nem helytálló, ugyanis amíg a felszámolás az adós cég teljes megszüntetéséről szól, addig a csődeljárás az adós cég továbbműködését szolgálja.

A felszámolás menete is teljesen különbözik a csődeljárástól, így ha bármelyikben is gondolkodunk, érdemes szakértő segítségét kérni, aki felvilágosít, hogy mi a teendő, melyek a megfelelő lépések és adott esetben tanácsot is ad, hogy melyik lenne a jobb, hatékonyabb, esetleg praktikusabb megoldás.

Amennyiben a hitelezővel ki tudnak egyezni, hogy a tartozást csökkentsék, hosszabb határidőt szabjanak meg, vagy több részletbe fizethesse vissza, akkor elég lehet a csődeljárást alkalmazni.

Azonban, ha nincs kiút, akkor csak a felszámolás marad, ami szintén nem olyan egyszerű, ahogy elsőre gondolnánk. A felszámolás menete számos kérdést felvet, illetve olyan helyzeteket szülhet, amire nem számítanánk. Kérjen profi segítséget a www.kvgugyvediiroda.hu weboldalon, hogy ne érhesse kellemetlenség!