energiatakarékosság

Történjen okosan és hatékonyan az energiatakarékosság

energiatakarékosság
Energiatakarékosság

Már évtizedek óta elég komoly problémát jelent, hogy fogyni látszanak a fosszilis energiahordozó tartalékok. Bár, amikor már úgy tűnik, hogy nincsenek új készletek, csodával határos módon, mindig fedeznek fel néhányat. Jogos felvetés a hétköznapi ember részéről, hogy nem-e véletlenül, csak arról van szó, hogy befolyásolni lehessen a gazdaság alakulását, netán manipulálni az árakat? Bárhogyan is, de nagy felkapottságnak kezdett el örvendeni az energiatakarékosság, mint fogalomkör.

Természetesen nem baj az, ha a fejlődés jegyében olyan új technológiák jelennek meg, amik esélyt kínálnak a pazarlás mérséklésére. Az energiatakarékosság egy jó irány, de ez nem megoldás, hiszen a felhasználható nyersanyagok idővel végleg kiürülnek. De akkor mi jelentene áttörést? Érdemes lenne olyan források felé fordítanunk a figyelmünket, amelyek folyamatosan megújulnak, vagy emberi léptékben nézve kimeríthetetlenek. Ha alaposan körülnézünk, akkor rájövünk, hogy több olyan alternatíva áll a rendelkezésre, ami megoldást kínálhatna, viszont ilyen formában, sok cég elesne jelentős bevételektől.

Az alumínium redőny előnyei

Alumínium redőny

Bár laikusként hajlanánk arra, hogy az általában olcsóbb műanyag redőnyt vegyük meg, ne feledjük, a magasabb ár jellemzően magasabb minőséget is jelent, és sokszor többszörösen megtérül a kezdeti plusz ráfordítás. Nézzük, melyek a legfontosabbak az alumínium redőnyelőnyeiközül a műanyagéival szemben:

Antisztatizáló

Többfunkciós antisztatizáló előnyei

Antisztatizáló
Antisztatizáló
Egy levegős kés ionizátor több feladatra is képes, nemcsak a szalagrendszeren lévő tárgyak tisztítására alkalmas, hanem azok víztelenítésére is tökéletesen használható. Vannak olyan típusú kések is, amelyek akár hűteni is képesek a termékeket. Az ilyen berendezéssel rendkívüli energia megtakarítás érhető el, így sokan keresik. Az antisztatizáló többféle méretben választható, így minden ipari szektor megtalálja a számára megfelelőt. Fontos, hogy az antisztatizáló működtetéséhez megfelelő mennyiségű és minőségű levegőre van szükségünk.

Az energia gazdálkodás módszerei és trükkjei

Energia gazdálkodás
Energia gazdálkodás

A mai világban minden eszköz működése valamilyen energiaforráshoz van kötve. Az energiagazdálkodás éppen ezért az emberiség egyik legfontosabb feladata. Az átlagos háztartás évente több 100 kilowatt elektromos áramot is képes felhasználni. E felhasználás nagy részét a nagyobb elektromos berendezések, mint például a mosógép, a mosogatógép, a tévék, számítógépek és az állandóan üzemelő hűtő adja. Fontos, hogy a saját és környezetünk érdekében is gazdálkodjunk a felhasznált energiával. Erre több lehetőség is van.

Az elektromos berendezéseknek akkor is van fogyasztása, ha nincsenek bekapcsolva, tehát felvesznek áramot, igaz jóval kevesebbet. Erre az a megoldás, hogy olyan elosztókat vásárolunk, amelyeket ki és be lehet kapcsolni, így napközben, amikor nem vagyunk otthon, lekapcsoljuk azokat és a berendezések nem vesznek föl áramot.

Az energiatakarékosság nem csak a villanyok kapcsolgatásából áll

Energy saving
Energy saving

Nézz körül az otthonodban. Nálad hogy működnek a dolgok? Te is figyelsz rá, hogy az energiatakarékosság ne csak a villanykapcsolók kapcsolgatásából álljon? Annyi mindent lehet tenni még ezen kívül. A Tisztakriszta oldalán várunk minden, környezetvédelemmel, egészséges életmóddal kapcsolatos cikket és véleményt. Ha már csak egy-két dolgot megteszel a környezetedbe, ami neked is szimpatikus, és elérhető megoldás, akkor már elérhetünk valamit. A környezetvédelem csak úgy tud eredményeket elérni, ha mindenki hozzátesz egy kicsit.